Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Plusklas

IMG-20160406-WA0024

De Plusklas op bezoek in de Basiliek tijdens de module ‘geschiedenis en onderzoek-vaardigheden’, die door Meneer Manfred en de mensen van de Heemkundige Kring Broeder Christofoor werd verzorgd.

Hoogbegaafde en meerbegaafde kinderen kunnen deelnemen aan de Plusklas. In deze Plusklas wordt onderwijs op maat te geboden en tegemoet gekomen aan de specifieke onderwijsbehoeften van de doelgroep kinderen. Op grond van vastgestelde criteria worden de kinderen voor de Plusklas geselecteerd. De Plusklas is een plek waar het kind even helemaal zichzelf kan zijn. Eenmaal / Tweemaal per week (volgens een vastgesteld rooster) wordt er in deze klas projectmatig gewerkt aan een inhoudelijke verbreding van de algemene kennis. Voor de projecten wordt er samengewerkt met de begeleiders van het Sinelab. In de Plusklas zitten kinderen van twee Oudenbossche basisscholen en de klas wordt begeleid door een gecertificeerde Talent-Vaardig begeleider.
De Talent-Vaardig begeleider plant, indien nodig, met ieder kind en met de leerkracht van het kind een aantal individuele sessies in om te werken aan vaardigheden waar het kind moeite mee heeft.

Talent-Vaardig is een methode die getalenteerde kinderen helpt de meest gesignaleerde en voorkomende uitdagingen bij hoogbegaafdheid aan te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de uitdagende problematiek bij faalangst, onderpresteren, hooggevoeligheid, motivatie, doorzettingsvermogen enz.
Na begeleiding zit een kind beter in zijn vel, kan het zich beter staande houden in de maatschappij, leert het doelen te bereiken en het aansturende gedrag zal hierbij een positieve rol spelen.

Meneer Manfred is de contactpersoon voor de Plusklas vanuit de Bukehof.

Lees hier het beleidsplan over de Plusklas van de Oudenbossche Borgesius-basisscholen.

Filip, één van onze leerlingen in de Plusklas, vertelt over zijn Plusklas in een gesprek met Meneer Manfred. Klik hier om deze clip te zien.

Informatie over het Sinelab en hun megagave projecten vindt u hier.


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

Er zijn geen naderende evenementen.

facebookTwitter FlickrYouTube