Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Groep 1/2

Schoolreis!

Wat een feestje was het afgelopen maandag bij speeltuin de Kade in Roosendaal! Met al onze kleuters gingen we daar op schoolreis. De warmte leek de kinderen niet te deren. Vol enthousiasme renden ze van het ene speeltoestel naar het andere. En natuurlijk was de enorme zandbak met water weer een groot succes!

Na een uurtje spelen, werden de kleuters getrakteerd op een lekker zakje chips. En na de lunch kwam één van de kleuters met het geweldige idee om met z’n allen een ijsje te gaan eten. Dat vonden we zo’n goed idee, dat we direct ijsjes zijn gaan halen!

Toen de ouders ons weer op kwamen halen, waren er heel wat verhitte, maar blije gezichtjes te zien. Moe, maar voldaan reden zij weer mee terug naar school. Bedankt ouders voor het rijden! En kleuters, bedankt voor de gezellige dag!

Foto’s van deze gezellige dag, ziet u hier!

Bijzonder bezoek in groep 1-2a

Vorige week is het broertje van Jayden geboren. Hij heeft er lang op moeten wachten, maar nu is hij eindelijk een echte grote broer! De baby heet Dylan. En vandaag kwamen de papa en mama van Jayden met hem in onze klas. Wat was Jayden trots! Alle kinderen mochten Dylan even van dichtbij bekijken. We hebben liedjes voor hem gezongen en uiteindelijk kregen alle kinderen een leuke traktatie. Het leek wel even feest in onze klas! Wij wensen papa, mama en Jayden heel veel geluk met de kleine Dylan. En hopelijk komt hij over 4 jaar ook bij ons in de klas.

Natuurlijk hebben we foto’s genomen van dit bijzondere bezoek.

De lente is begonnen…

…en daarom gingen we met onze kleuters naar de boerderij van juf Mirian. Allereerst om daar de pas geboren lammetjes te bekijken en te aaien, maar ook om allerlei leuke spelletjes te doen. Bovendien mochten alle kinderen een ritje op de pony van juf Mirian rijden. En we zijn geëindigd/gestart met een gezellige picknick.  Het heerlijke lentezonnetje hielp mee om deze dag een succes te maken. Meneer Joost en juf Mirian, bedankt voor de organisatie van deze leuke dag! En alle (groot-)ouders bedankt voor het rijden en het begeleiden van een groepje! Zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen.

Natuurlijk hebben we leuke foto’s gemaakt, bekijk ze hier.

Workshop green screen

Vorige week hebben de kleuters achtergronden ingekleurd, die vandaag gebruikt werden bij de workshop ‘Green screen’. De kinderen mochten voor een groen scherm gaan staan en verschenen toen op hun eigen tekening. Die tekening was tegen de muur geprojecteerd, waardoor de kinderen zichzelf direct terug konden zien. Sommige kinderen mochten de iglo in wandelen, andere kinderen vlogen in het vliegtuig door de lucht en weer andere kinderen namen plaats op een strandbedje. Op de foto’s kunt u de ‘making-of’ zien. Volgende week ziet u het resultaat op de website van Beamitup. De ouders van de kleutergroepen ontvangen ter zijner tijd een email.

Zie hier de making of!

Klik hier voor het resultaat!

 

Zomaar wat leuke foto’s

In onze kleuterklassen werken we ontzettend hard! Soms in de kring, maar vaak ook in de hoeken en met materialen uit de kasten. Regelmatig neemt de juf daar foto’s van. En die foto’s zijn natuurlijk leuk om met  iedereen te delen! Als u hier klikt, ziet  u hoe hard we kunnen werken.

Kerstdiner

Het is inmiddels al een tijdje geleden, de kerstviering. Maar we vonden nog wat leuke foto’s van het kerstdiner. Het eten was heerlijk en de sfeer was erg gezellig! Bedankt ouders voor het maken van de hapjes en het bieden van hulp tijdens de viering.

Klik hier voor de foto’s

Sint bij de kleuters

Wat een spannende dag was het vandaag! Na de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten op school, kwam hij op bezoek bij de kleuters. We hebben uit volle borst sinterklaasliedjes gezongen en nog gezellig met de Sint gekletst. Daarna kregen alle kinderen een cadeau van Sinterklaas en pepernoten van zwarte piet. Wat een verwennerij!

In de middag hadden juf Mirian en meneer Joost een speciaal sinterklaas circuit samengesteld. De kleuters mochten pepernoten eten tijdens het pepernoten-dobbelspel, een letter versieren, pakjes in de schoorsteen gooien, blazen tijdens de pepernoten-blaas-race, pepernoten sjoelen en schoentjes bij elkaar zoeken bij de schoenenmemory. Een echt sinterklaasfeest!

Bekijk de gezelligheid op de foto’s

 

Pizza’s bakken

De start van ons thema ‘restaurant’ was erg leuk en we wilden het thema ook op een leuke wijze afsluiten. In onze restaurant hoeken, voelden onze kleuters zich echte koks en obers. Er werden heerlijke lekkernijen geserveerd, zoals hamburgers met spaghetti en vis met tomatensoep. En de tafels werden chique gedekt.

Inmiddels is Sint in het land en moeten we dit thema afsluiten om plaats te maken voor de Sint. We besloten pizza’s te gaan bakken. Elk kind mocht een eigen pizza bedekken met wat hij of zij lekker vond. Na 10 minuutjes mochten ze genieten van hun eigen gebakken pizza. De meeste kinderen hebben heerlijk zitten smullen!

Zie hier onze pizzabakkers!

 

Bezoekje restaurant D’n Halder

Na de herfstvakantie zijn wij gestart met het nieuwe thema ‘restaurant’. En hoe kunnen we dat thema beter starten, dan met een bezoekje aan een echt restaurant? Dinsdagochtend waren alle kleuters welkom bij het restaurant van de papa en mama van Noek en Kai, D’n Halder in Hoeven.

Na binnenkomst (en een kopje thee en koffie voor de papa’s en mama’s), werd uitgelegd wat we gingen doen. De groep werd gesplitst in twee groepen. Eén groep ging de keuken in om een echt dessert klaar te maken. Om zich een echte kok te voelen, kregen alle kleuters een koksmuts van de papa van Kai en Noek. Natuurlijk mochten ze zelf het heerlijke dessert opeten.

De andere groep ging als ober de tafels dekken. De kleuters uit die groep deden hun best om te tafel net zo netjes te maken als de voorbeeldtafel. Compleet met roosjes, kaarsjes, flessen water en nog veel meer! Na een halfuur werden de groepen gewisseld. Zo zijn alle kleuters zowel kok als ober geweest.

Papa en mama van Kai en Noek, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en de organisatie! De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en spelen dit nog elke dag na in onze eigen mini restaurants op school.

Ook de ouders die hebben gereden, willen we bedanken.

Op deze foto’s kunt u zien hoe hard onze obers en koks hebben gewerkt

Verkeersles met een tractor

Om de leerlingen van de Bukehof zich ervan bewust te maken dat ze erg kwetsbaar kunnen zijn in het verkeer, kwam er vandaag een enorme tractor naar school. Ook onze kleuters kregen uitleg over onder andere de dode hoek. Ze konden zelf ervaren hoe groot zo’n tractor eigenlijk is. Het voorwiel was nog groter dan al onze kinderen! Nadat ze goed geluisterd hadden naar de chauffeur, mochten alle kinderen nog even achter het stuur zitten. Wat een ervaring was dat!

Zie hier de nieuwe chauffeurs van de tractor!

 

Timmeren met kleuters!

Iets wat we niet elke dag doen: timmeren! En juist daarom was het erg interessant. De kleuters mochten zelf spijkers in het plankje slaan. Met stipjes stond aangegeven waar de spijkers moesten komen. Dat ging bij bijna alle kleuters verrassend goed! Als geboren talenten timmerden ze het hele plankje vol. Nadat alle spijkers erin geslagen waren, mochten de kleuters zelf proberen een web om de spijkers heen te weven. Daar hadden ze wel wat hulp bij nodig. Uiteindelijk zijn de resultaten prachtig! Wij zijn trots op onze timmerende kleuters!

Bewonder hier onze talenten

Waterpret!

Vanwege de tropische temperaturen, besloten we een heerlijke water speel middag te organiseren. Onze kleuters genoten van de verkoeling, na een lange dag hard werken in het warme klas lokaal. De octopus was een groot succes! Hij spoot iedereen nat die in de buurt kwam. Ook de spelletjes met bekertjes, sponzen en knikkers werden vol enthousiasme gespeeld. Neem gerust een kijkje in het foto-album, waar het plezier van de gezichtjes af te lezen is.

 

Neem hier een kijkje in het foto-album

Cursus tandenpoetsen

In groep 1-2 a kregen alle kleuters vandaag een spoedcursus tandenpoetsen. Via het Zilveren Kruis ontving de juf een poetspakket. Voor ieder kind een tandenborstel en een kleine tube tandpasta. Zelf tandpasta op de tandenborstel doen bleek best een uitdaging. Toch is er maar weinig naast de tandenborstels gevallen. De kinderen vonden het zo spannend, dat ze heel erg voorzichtig waren. Eenmaal klaar om te beginnen, volgden de kleuters de instructies van de juf. Eerst de binnenkant van het ondergebit, vervolgens de buitenkant en tot slot de bovenkant van het ondergebit. En datzelfde deden we met het bovengebit. Wat straalden de tanden van onze kleuters. En de kleuters zelf ook, want ze mochten de tandenborstels en tandenpasta mee naar huis nemen! Nu maar goed oefenen thuis!

Kijk hier naar onze poetskampioenen