Slide 2

4731 BC Oudenbosch
E-mailadres: info@bukehof.nl
Website: www.bukehof.nl

Toelichting op de naam De Bukehof.

De school is in september 1968 gestart in de toenmalige nieuwe wijk Pagnevaart. Op de plaats waar de school nu staat, stonden toen bomen; een tuin (een hof) vol bomen, voornamelijk beukenbomen. Een dialectische naam voor ‘beuk’ is ‘buuk’. Vandaar de naam: Bukehof. In 1997 vond er een fusie plaats van een aantal schoolbesturen. Gevolg was dat een twaalftal katholieke scholen uit Hoeven, Bosschenhoofd, Oudenbosch, Noordhoek, Standdaarbuiten, Oud Gastel en Stampersgat onder het nieuwe bestuur van Het Barlake kwam. De Bukehof maakte ook sinds 1997 deel uit van Het Barlake. Inmiddels kent het schoolbestuur ook een vijftal peuterspeelzalen.

In februari 2012 is het Bestuur van het Barlake gefuseerd met het Bestuur van de Professor Gielenstichting. Aan de Borgesius Stichting (de nieuwe naam) zijn zes basisscholen toegevoegd. Na de fusie van twee basisscholen in het Oudenbossche kent de Borgesiusstichting zeventien basisscholen met zo’n 3400 leerlingen en 330 medewerkers.

Lesplaatsen:

Schoolgebouw:                   Basisschool De Bukehof

Olmenstraat 1

4731 BC Oudenbosch

Peuterspeelzaal Hummelhonk – vestiging De Bukehof

Gymzaal:                              Gymzaal De Bukehof

Wilgenstraat 79

4731 BJ Oudenbosch

0165-317887 (alleen voor noodgevallen)

Buitenschoolse Opvang en Naschoolse Opvang:   Brood en Spelen

Tussenschoolse Opvang:  Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij de schoolmanager, Anke Groetelaars:

bukehof@broodspelen.nl

T:06-10995188

Voor administratieve vragen BSO:

planning@broodspelen.nl

T:020-6621102

www.broodspelen.nl

Voor administratieve vragen TSO / Overblijven:

administratie@broodspelen.nl

T:033-2588684

Ons schoolgebouw en onze gymzaal liggen centraal in de wijk Pagnevaart-Oost. Ons schoolgebouw biedt ruimte aan tien groepslokalen. Daarnaast zijn er veel andere, extra voorzieningen, waaronder leerhoeken en werkplekken. Enkele speel – en spelhoeken zijn in de gang naast de lokalen van de groepen 1-2 gecreëerd.   Sinds augustus 2014 kent onze school ook een ‘een lokaal’ dat we benutten voor het peuterspeelzaalwerk én een flexruimte, die benut wordt voor buitenschoolse activiteiten, ‘uitwisselingen’ tussen peuters en kleuters en kleinschalige lessen aan diverse groepen. Onze school heeft een professioneel WIFI-netwerk, dat in het voorjaar van 2017 zal worden vernieuwd. Voor de lessen techniek en wetenschap in de groepen 7 wordt op vrijdagmiddag vaak uitgeweken naar de techniekruimte van het Markland College.De gymlessen worden meestal in de gymzaal gegeven. Buiten wordt er op het Jos Dekkersplein, het Juf Liesbethplein of op het sportveld les gegeven. De school beschikt ook over een kleutergymzaaltje / kleuterspeelzaal.

Het gebouw kent ook een eigen ‘digilokaal’, een computerlokaal met de modernste media. Daarnaast is er een personeelskamer en het gebouw kent een kleine gesprekskamer. Het gebouw kent tevens een directiekantoor, diverse opslagruimten voor schoolspullen. Ook de wijkvereniging en de oudervereniging hebben een eigen opslagruimte. Ons gebouw kent ook een kleine kantoorruimte waar de reproapparatuur, de kopieermachines staan. Ons gebouw is aan de achterzijde toegankelijk voor mindervaliden, die de lokalen en lesruimtes op de begane grond kunnen bereiken.

In het gebouw wordt niet gerookt. Het schoolgebouw heeft een gebruikersvergunning per oktober 2012.

Ons gebouw biedt tevens ruimte voor de Buitenschoolse Opvang en het Naschools Aanbod van Brood & Spelen.Het gebouw en de gymzaal bieden daarnaast faciliteiten voor verenigingen uit het dorp. Zo maken verschillende wijkverenigingen gebruik van de schoolruimtes en vergaderruimte en wordt ook de gymzaal in de avonden verhuurd aan een aantal sportverenigingen en muziekverenigingen en in de weekends beschikbaar gesteld voor een aantal festiviteiten en activiteiten.

Onze school telt ca. 200 leerlingen. Er zijn aan onze school vier fulltime en twaalf parttime onderwijskrachten verbonden. Verder heeft de Bukehof een parttime conciërge, een tuinman/klusjesman en administratief medewerkster en schoolassistent.

Plattegrond 1

Bukehof plattegrond 1