Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Gedrag en Structuur

In de inspirerende en lerende omgeving van De Bukehof zijn goede afspraken belangrijk. Onze school hanteert zes Leefstijlafspraken, algemene en duidelijke afspraken, die voor alle schoolbetrokkenen gelden. Deze regels bespreken we in de groepen, er zijn oefeningen en lessen gekoppeld aan deze afspraken. Alle regels komen elk schooljaar aan bod:

  • Aardig zijn, da’s pas fijn!
  • Spullen groot of klein, daar zullen we zuinig op zijn.
  • Samen spelen is plezier voor velen
  • We zeggen stop, dan houdt het op!
  • Wordt er echt gepest, zeg het, da’s het best.
  • Ruzie moet je laten, je kunt er over praten.

Daarnaast zijn er duidelijke afspraken in de school zelf, bijvoorbeeld over het gebruik van een bepaald vaklokaal. Die duidelijkheid, die structuur kenmerken onze school.

Het gedrag van een leerling wordt tweemaal per schooljaar getoetst, beschreven en het geheel aan dagelijkse observaties, metingen wordt besproken door een leerkracht, door de gedragsspecialisten in ons team, samen met de ouders, met de intern begeleider en met de leerkrachten van de kinderen. We vinden het belangrijk dat alle facetten van het gedrag van een kind goed in beeld zijn.

Onze school kent tevens een pestprotocol, dat samen met de MR (Medezeggenschapsraad) besproken en vastgesteld is. Onze school behaalde in juni 2016 het certificaat “Gezonde School” op het gebied van gedrag en structuur. Een beloning voor het belang dat wij aan ‘gedrag en structuur, het samenzijn en het anti-pestprotocol ‘geven en de lessen die wij schoolbreed hierover verzorgen.

Onze school is ook meldcode-proof. Ons meldcode-protocol vindt u hier (De meldcode is een stappenplan waarin staat hoe bijvoorbeeld een huisarts, kinderopvangmedewerker, leerkracht of hulpverlener moet omgaan met het signaleren en melden van huiselijk geweld en kindermishandeling).

Het sociaal veiligheidsplan, een plan waarin de school beschrijft op welke manier zij de sociaal-emotionele ontwikkeling en begeleiding mede vorm geeft, vindt u hier.

Meer informatie?  Raadpleeg gerust de gedragsspecialisten in ons team:  Juf Linda van Kuijk en Juf Jacobine Wetsteijn. Ook in de Schoolgids en in de Protocollenmap voor Ouders (zie elders op de schoolwebsite) zijn onze afspraken, onze aanpak en ons gedragshandboek in te zien.

9619

 


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

januari 2021
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
facebookTwitter