Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Plusklas

Plusklas 

De Bukehof heeft sinds enkele jaren een plusklas-aanbod voor leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging en verrijking. De plusklas wordt gevormd door een groep leerlingen die bovengemiddeld (kunnen) presteren in de klas en waarbij uit intelligentieonderzoek of intern onderzoek blijkt dat er sprake is van (hoog)begaafdheid of een sterk vermoeden hiervan. Het betreft leerlingen die door hun meer- of hoogbegaafdheid meer nodig hebben dan wat binnen het reguliere schoolwerk en het verrijkingsaanbod binnen de groep geboden kan worden.

In de plusklas krijgen de kinderen, samen met leerlingen van enkele andere scholen uit de omgeving (Oudenbosch, Zegge, Bosschenhoofd), een aanbod wat hen uitdaagt, prikkelt en aanzet tot onderzoekend leren. Het aanbod in de plusklas sluit aan op de eigen ontwikkeling van de leerling, is een verbreding op het onderwijs, dat de leerlingen in de klassen krijgen en kent een sterke samenhang met de 21ste-eeuwse vaardigheden.

De plusklas wordt vormgegeven door leerkracht en meer- en hoogbegaafdheidsspecialist Kim Dictus. Zij is tevens (hoog-) begaafdheidscoördinator van de Borgesiusstichting. Zij draagt zorg voor het onderwijs, volgt de ontwikkeling van de leerlingen en onderhoudt de contacten met ouders en basisschool.

Locatie van de Plusklas is basisschool Mariadonk in Zegge. Schooljaar 2020-2021 is het laatste jaar waarin de plusklas op deze manier wordt vormgegeven. Samen met Kim Dictus werkt de Bukehof dit schooljaar toe naar het bieden van voldoende verrijking en verbreding van het onderwijs op de school zelf, zodat wij nog beter tegemoet kunnen komen aan de specifieke  onderwijsbehoeften van deze leerlingen. Op dit moment hebben wij voor deze groep leerlingen vooral het verrijkingsaanbod vanuit De Digitale Topschool. Dit is echter alleen geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 (bij hoge uitzondering groep 6).

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de plusklas moet er een gefundeerd vermoeden van meer- of hoogbegaafdheid zijn, ook als dit niet tot uiting komt bij Citoscores. De fundering bestaat zowel uit ondersteunende harde gegevens, zoals cijfers/resultaten afkomstig uit toetsen en onderzoeken, als ondersteunende informatie afkomstig van ouders en leerkrachten. De leerling is besproken binnen groeps- en leerlingbesprekingen. De uitkomsten hiervan zijn ondersteunend voor het vermoeden.

 


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

maart 2021
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
facebookTwitter