Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Verkeerseducatie

Ook bij slecht weer veilig in het verkeer!

De afgelopen tijd is rondom de school hard gewerkt om de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger te maken. Toch blijft het belangrijk om kinderen bewust te maken van hun rol in het verkeer. Daarom wordt al vanaf de peutergroepen veel aandacht besteed aan het deelnemen aan het verkeer als voetganger, als fietser of als passagier in de auto van mama en papa.

In de groep geeft de leerkracht verkeerslessen. Daarvoor gebruiken we de methode “Klaar… over!”

Daarnaast is er nog een verkeerswerkgroep. Deze werkgroep bestaat uit verkeersouder Ilse Buijs (mama van Marijn uit groep 7) en de leerkrachten Lieke Dekkers en Bernard Kannekens. Zij overleggen regelmatig over verkeersactiviteiten op school en onderhouden het contact met de VVN-afdeling Halderberge.

De werkgroep onderneemt jaarlijks een aantal activiteiten om kinderen te leren veilig aan het verkeer te laten deelnemen en bewust te maken van de verkeersveiligheid.

 • Schoolpleinactiviteiten met de verkeerskar van VVN-Halderberge
 • Streetwise ANWB
 • Fietscontroles
 • Reflectie- en verlichtingsactiviteiten
 • Op voeten- en fietsendag
 • Zweeds loopspel met verkeersvragen
 • Deelname aan het theoretisch en praktisch verkeersexamen door de leerlingen van groep 7.
  (Afgelopen schooljaar hebben de leerlingen van groep 7 geen praktisch examen af kunnen leggen vanwege de coronacrisis. Daarom zal het praktisch verkeersexamen dit schooljaar georganiseerd worden voor de leerlingen van groep 7 én 8)
 • Verkeersenquête
 • Overleg met de gemeente over de verkeerssituatie rondom de school

Sinds enkele jaren is onze school in het bezit van het Brabants Veiligheidslabel. Jaarlijks verantwoordt onze school in een verkeerswerkplan de activiteiten van het afgelopen schooljaar. Dit plan wordt ter beoordeling aangeboden bij BVL Brabant. Daarmee zorgen we ervoor dat we het Brabant Veiligheidslabel behouden en zodoende aanspraak maken op subsidies waarmee we de verkeersactiviteiten kunnen bekostigen.

Het aangeleverde verkeersplan van afgelopen schooljaar kunt u hier inzien.


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

januari 2021
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
facebookTwitter