Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Groep 1/2

Kinderboekenweek bij de kleuters

Zoals in alle groepen op de Bukehof, wordt bij de kleuters ook dagelijks aandacht besteed aan de kinderboekenweek. We lezen altijd al dagelijks voor, maar in deze week wordt er ook nog door (groot)ouders voorgelezen. Bij groep 1-2a staan de boeken van Jip en Janneke centraal en bij groep 1-2b zijn dat de boeken van Kikker en Rupsje Nooitgenoeg. Wie kent deze boeken niet? Behalve oefeningen in de kring aan de hand van deze boeken, hebben we ook mooie knutselwerkjes gemaakt. Kijk maar eens op deze foto’s hoe leuk ze zijn geworden!

Uitstapje naar de uitvindfabriek

Maandag en dinsdag mochten ook onze kleuters naar de uitvindfabriek. Gelukkig waren er ouders die ons wilden brengen. Er was zelfs een busje geregeld! Het leek wel een schoolreisje! De ouders zijn daar gebleven om ons te helpen. Hartelijk dank daarvoor!

Na het luisteren naar een leuk verhaal, werden de kinderen in groepjes verdeeld en mochten zij aan de slag met leuke opdrachten. Ze hebben geleerd hoe ze een balletje in de lucht kunnen houden met een rietje. Daarna mochten ze dat met een grote pvc pijp nog eens proberen. Sommige balletjes gingen bijna tegen het plafond aan! Wat een pret! Ook hebben ze hun eigen kaleidoscope gemaakt, een mini vliegertje dat uit zichzelf bleef hangen tegen een magneetje en mochten ze met tandwielen proberen het konijn uit de hoed te toveren. Tot slot hebben ze complete steden gebouwd die tegen de muur werden geprojecteerd. Wat een mooi effect hadden de schaduwen en kleuren op de muur!

Dit verhaal wordt nog duidelijker als u deze foto’s bekijkt.

De eerste schooldag zit er weer op!

Vol goede moed stapten de kleuters vanmorgen dapper de klas (weer) binnen. Na een vakantie van 6 weken, was het weer even wennen om terug naar school te gaan. Voor de kleuters die vandaag hun allereerste schooldag hadden, was het best wel een beetje spannend! Allemaal nieuwe gezichten, een nieuwe juf, nieuwe werkjes en allerlei nieuwe regels. Zo’n eerste dag komt er als kleuter veel op je af. Gelukkig hebben alle kleuters deze dag goed doorstaan. Ze hebben heerlijk gewerkt en gespeeld. Kijk maar eens deze foto’s!