Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Aanmelding en inschrijving

Uw kind aanmelden op De Bukehof

 

DSC_0124Kennismaking met nieuwe leerlingen en hun ouders vindt in eerste instantie meestal plaats middels een rondleiding op school. De nieuwe leerlingen en hun ouders worden ontvangen door de directie. U en uw kind worden dan door de school rondgeleid om een indruk van de school te krijgen, kennis te maken met de groepsleerkracht en toekomstige klasgenootjes.

Vervolgens ontvangt u van ons een informatiepakket. Daarin vindt u onder andere een inschrijfformulier. Dit pakket kan u ook vooraf worden bezorgd. Na het invullen van het inschrijfformulier en de ontvangst van het formulier op onze school ontvangt u een bevestiging dat uw kind welkom is. Enkele weken voordat uw kind 4 jaar wordt, ontvangt u van ons een uitnodiging om uw kind een paar keer te laten ‘oefenen’ op school.

Tussentijds overstappen

Bij aanmelding van een leerling die een overstap wil maken naar de Bukehof, hebben ouders eerst een kennismakingsgesprek en een rondleiding met de directeur. Tijdens dit gesprek worden ouders ingelicht over onderstaande standaardprocedure bij een tussentijdse overstap: Ouders informeren de school van herkomst dat zij willen overstappen naar een andere school. Nadat de Bukehof is ingelicht neemt de intern begeleider van De Bukehof contact op met de ‘oude’ school. De Bukehof maakt intern op basis van de informatie van ouders, de ‘oude’ school en eventueel derden een zorgvuldige afweging of een overstap kansrijk is.

Wat mag ik verwachten

De volgende aspecten spelen bij een rol bij de aanmelding:

  • Groepsgrootte
  • De onderwijsbehoefte van de aangemelde leerling
  • De onderwijsbehoefte van de beoogde groep

De afweging

De uitkomst van deze afweging wordt met ouders besproken. In een enkel geval komt het voor dat er op voorhand besloten moet worden dat de school niet in staat is om de onderwijsbehoefte van aangemelde leerling te kunnen bedienen. Als blijkt dat De Bukehof niet de onderwijsplek voor uw kind kan bieden, zal de school ondersteunen bij het zoeken naar een passende plek elders. U kunt zich waarschijnlijk voorstellen dat dit zorgvuldige onderzoek naar een kansrijke overstap enige tijd vraagt. De school houdt hiervoor de wettelijke termijn van 6 weken aan. Voor het verstrijken van het einde van deze termijn geeft de school uitsluitsel over het wel of niet kunnen starten op De Bukehof. We hechten er veel waarde aan om geïnteresseerde ouders er op te wijzen dat een aanmelding minimaal zes weken voor de zomervakantie bij de school binnen dient te zijn.

Uw kind is afkomstig van een andere school en wil een dag een kijkje komen nemen in de nieuwe klas? In overleg met de ouders / verzorgers en de stamschool van uw kind is dit goed te regelen.

Nationaal Cohort Onderzoek

Onze school doet mee aan het Nationaal cohort onderzoek:
Het verbeteren van het onderwijs van onze school en wetenschappelijk onderzoek.
Onze school legt in het leerlingvolgsysteem gegevens over de schoolresultaten van de leerlingen vast. Die gegevens zijn belangrijk om het onderwijs van onze school te verbeteren en voor onze gesprekken met bijvoorbeeld de Inspectie van het Onderwijs. Sommige van deze gegevens zijn ook belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek. Vooral de resultaten van taal- en rekentoetsen kunnen hiervoor belangrijk zijn. Door de resultaten van taal- en rekentoetsen te analyseren weten we wat de ontwikkeling van onze leerlingen is en hoe goed onze school het doet. Dit is belangrijk, omdat dit ons helpt om het onderwijs op onze school beter te maken, maar ook het onderwijs in heel Nederland helpt verbeteren.

Voor meer informatie of om bezwaar te maken, klik hier.

 


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

januari 2021
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
facebookTwitter