Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Bukejournaal Digitaal nummer 13: Vol met nieuws en weetjes!

Een luide aankondiging: Het nieuwe Bukejournaal Digitaal is daar! Vol met nieuwtjes over en vanuit De Bukehof. Veel leesplezier!  Klik hier om de nieuwsbrief te lezen of te downloaden.

Paaspakketten voor de vastenactie!

Dit jaar bestaat de Bukehof 50 jaar! Dat is reden voor een feestje en dat gaan we in mei dan ook uitgebreid met z’n allen vieren. Maar helaas zijn er ook mensen die het niet zo fijn hebben net als wij…. Mensen die te maken hebben met verdriet, ziekte, eenzaamheid of verlies. Mensen die wellicht ook niet zo veel te besteden hebben om fijne dingen uitgebreid te vieren.

De Vastentijd in aanloop naar het Paasfeest is daar de uitgesproken tijd voor. Wij willen ons geluk graag met hen delen, om ervoor te zorgen dat iedereen een fijn en gelukkig Paasfeest kan vieren.

Bij de ingang en in de gang bij de koffiekamer staan de “paaskarretjes” al klaar waar jullie al eventueel spulletjes in kunnen leggen die gemist kunnen worden, of wat extra boodschapjes.

We gaan daar  prachtige pakketjes van maken. Deze prachtige Paaspakketjes gaan we als onderdeel van de Paasviering thuisbezorgen bij de mensen die dat goed kunnen gebruiken.

Bukejournaal Digitaal nummer 12 is uit!

Kinderchampagne en een toast op het nieuwe Bukejournaal Digitaal! Vol met nieuwtjes over en vanuit De Bukehof. Veel leesplezier!  Klik hier om de nieuwsbrief te lezen of te downloaden.

Bukehof blienkt uit meej carnaval!

Het was koud, steenkoud en het was goed, keigoed!

Afgelopen vrijdag was het zover: 31 wagentjes en groepen trotseerden de kou in een gave optocht door de wijk! Ontzettend veel kinderen en hun papa’s en mama’s hadden hun best gedaan voor het maken van prachtige uitdossingen, versieringen, wagentjes, teksten en nog veel meer. Alles zag er ‘blienkend’ uit!  Prins Geert d’n Jiste loste en het startschot voor de optocht na een verwarmend welkom door Meneer Manfred en de Bukehof. De Bukehof kreeg een leuke gift van de Prins en de school mocht de “Klurkeswisselbokoal’ in ontvangst nemen voor de inleverde kleurplaten van ‘Ut Puitenol ‘!

Na de optocht werd er gehost in een warme gymzaal, waar de mama’s van de Oudervereniging voor lekkere hapjes en drankjes hadden gezorgd. De muzikale act van de juffen, meneren en stagiaires, de prijsuitreikingen voor de mooiste kleurplaten én voor de deelnemers aan de optocht maakten het feest helemaal compleet!

Dank aan iedereen voor de actieve en enthousiaste betrokkenheid, een speciaal dank aan de organiserende leerkrachten en ouders van de Oudervereniging voor de geweldige verzorging en ondersteuning: van buiten-bar tot after-party, heel fijn!

Opvang voor de allervroegsten…

Beste ouders, morgenvroeg zijn de kinderen vanaf 9:15 uur welkom en kunnen zij zich gaan opstellen voor onze gave Bukehof-optocht. Kinderen die ruim voor die tijd aanwezig zijn en echt geen opvangmogelijkheden hebben, is het lokaal van meneer Fons (groep 5) als opvanglokaal ingericht. Zo kunnen zij nog even lekker warm binnen wachten tot het feest gaat beginnen.

Tot morgen!

Bukejournaal Digitaal nummer 11 is uit!

Bukejournaal Digitaal nummer 11 levert verrassend nieuws en leeswerk!  Deze nieuwsbrief is voor het grootste deel gewijd aan het komende carnavalsfeest op De Bukehof.

De redactie is tevreden……

Lees of download het nieuwste Bukejournaal Digitaal hier.

Om in de stemming te komen……. Carnaval is in aantocht

Beste ouders van de groepen 1 t/m 4,
Volgende week vrijdag is het carnavalsfeest op de Bukehof!
Om alvast gezellig in de stemming te komen, hebben we wat leuks bedacht:

Wij bouwen flink aan ons leesonderwijs!

Vanmorgen zijn 24 leerlingen van groep 2 en 3 onder (bege-)leiding van 24 tutoren van groep 8 gestart met ons nieuwe project BOUW!

BOUW! is het unieke computergestuurde interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen. Het kind leert, de tutor stuurt en de computer wijst de weg.

Vier keer per week gaan deze leerlingen aan de slag met letters en woorden.

Vandaag was de aftrap en de reacties waren allen erg positief!
De tutoren uit groep 8 voelen zich vreselijk trots en nemen hun verantwoordelijke taak heel serieus en de leerlingen van groep 2 en 3 profiteren en genieten enorm van de individuele aandacht en hulp.

Doordat het programma zich volledig aanpast aan het niveau van de leerlingen, is iedere oefen-minuut effectief en bouwen de kinderen verder aan hun eigen leesontwikkeling.

Ideetje voor de lunch van uw kleuter of uw kind in groep 3? Tostimiddag bij de SKO-overblijf!

Aanstaande donderdagmiddag 18 januari is het tostidag voor de groepen 1,2 en 3! De overblijfkrachten van de SKO maken de lekkerste tosti’s van de door de kinderen meegebrachte boterhammetjes! Smullen maar!

Inloopspreekuur Schoolverpleegkundige

Morgen zal Inge van Gool, schoolverpleegkundige namens de GGD, tussen 08.30 en 09.15 uur op De Bukehof aanwezig zijn voor al uw vragen over de gezondheid en het welzijn van uw kind. Heeft u een vraag? Loop gerust binnen in het kantoor van Juf Jacobine en Meneer Manfred, alwaar haar ‘spreekuur’ zal plaatsvinden.


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

maandag, 19 maart 2018
vrijdag, 23 maart 2018
zaterdag, 24 maart 2018
zondag, 25 maart 2018
maandag, 26 maart 2018
facebookTwitter FlickrYouTube