Slide 2

Basisschool De Bukehof
E-mailadres: info@bukehof.nl
Website: www.bukehof.nl

Toelichting op de naam De Bukehof.

De school is in september 1968 gestart in de toenmalige nieuwe wijk Pagnevaart. Op de plaats waar de school nu staat, stonden toen bomen; een tuin (een hof) vol bomen, voornamelijk beukenbomen. Een dialectische naam voor ‘beuk’ is ‘buuk’. Vandaar de naam: Bukehof. In 1997 vond er een fusie plaats van een aantal schoolbesturen. Gevolg was dat een twaalftal katholieke scholen uit Hoeven, Bosschenhoofd, Oudenbosch, Noordhoek, Standdaarbuiten, Oud Gastel en Stampersgat onder het nieuwe bestuur van Het Barlake kwam. De Bukehof maakte ook sinds 1997 deel uit van Het Barlake.

In februari 2012 is het Bestuur van het Barlake gefuseerd met het Bestuur van de Professor Gielenstichting. Aan de Borgesius Stichting (de nieuwe naam) zijn zes basisscholen toegevoegd. Na de fusie van twee basisscholen in het Oudenbossche, in Oud Gastel, in Hoeven en in St. Willebrord kent de Borgesiusstichting vijftien basisscholen, zes peuterspeelzalen met zo’n 3400 leerlingen en 330 medewerkers.

Lesplaatsen:

Schoolgebouw:                   Basisschool De Bukehof

Peuterspeelzaal Hummelhonk – vestiging De Bukehof

Gymzaal:                              Gymzaal De Bukehof

Wilgenstraat 79

4731 BJ Oudenbosch

0165-317887 (alleen voor noodgevallen)

Tussenschoolse Opvang, Buitenschoolse Opvang en Naschoolse Activiteiten:   Stichting Kinderopvang Oudenbosch

Kantoor:

Strijmondlaan 4

4731 LT Oudenbosch

0165-320021

Ons schoolgebouw en onze gymzaal liggen centraal in de wijk Pagnevaart-Oost. Ons schoolgebouw biedt ruimte aan tien groepslokalen. Daarnaast zijn er veel andere, extra voorzieningen, waaronder leerhoeken en werkplekken. Enkele speel – en spelhoeken zijn in de gang naast de lokalen van de groepen 1-2 gecreëerd. Het gebouw beschikt ook over 2 leerpleinen; één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. Hier wordt groepsdoorbrekend gewerkt en in kleine groepjes les gegeven. Sinds augustus 2014 kent onze school ook een ‘een lokaal’ dat we benutten voor het peuterspeelzaalwerk én een flexruimte, die benut wordt voor buitenschoolse activiteiten, ‘uitwisselingen’ tussen peuters en kleuters en kleinschalige lessen aan diverse groepen. Onze school heeft een professioneel WIFI-netwerk, dat in het voorjaar van 2017 is vernieuwd. Voor de lessen techniek en wetenschap in de groepen 7 wordt op vrijdagmiddag vaak uitgeweken naar de techniekruimte van het Markland College. De gymlessen worden meestal in de gymzaal gegeven. Buiten wordt er op het Jos Dekkersplein, het Juf Liesbethplein of op het sportveld les gegeven. De school beschikt ook over een kleutergymzaaltje / kleuterspeelzaal.

Daarnaast is er een personeelskamer en het gebouw kent een kleine gesprekskamer. Het gebouw kent tevens een directiekantoor en een kantoor voor de administratieve schoolondersteuner, diverse opslagruimten voor schoolspullen. Ook de wijkvereniging en de oudervereniging hebben een eigen opslagruimte. Ons gebouw heeft ook een kleine kantoorruimte waar de reproapparatuur, de kopieermachines staan. Ons gebouw is aan de achterzijde toegankelijk voor mindervaliden, die de lokalen en lesruimtes op de begane grond kunnen bereiken.

Zowel in het gebouw als op de schoolpleinen wordt niet gerookt. Onze school is zowel binnen in het gebouw als buiten op onze pleinen een rookvrij terrein.

Het schoolgebouw heeft een gebruikersvergunning per oktober 2012.

Ons gebouw biedt tevens ruimte voor de Buitenschoolse Opvang en het Naschools Aanbod van Stichting Kinderopvang Oudenbosch.Het gebouw en de gymzaal bieden daarnaast faciliteiten voor verenigingen uit het dorp. Zo maken verschillende wijkverenigingen gebruik van de schoolruimtes en vergaderruimte en wordt ook de gymzaal in de avonden verhuurd aan een aantal sportverenigingen en muziekverenigingen en in de weekends beschikbaar gesteld voor een aantal activiteiten.

Onze school telt ca. 220 leerlingen. Er zijn aan onze school zes fulltime en zeven parttime onderwijskrachten verbonden. Verder heeft de Bukehof een parttime conciërge, een tuinman/klusjesman en administratief medewerkster en schoolassistent.

Plattegrond 1

Bukehof plattegrond 1