Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Onze visie

Kerntaak

De kerntaak van onze school is dat alle leerlingen zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen op zowel sociaal-emotioneel als cognitief gebied. Het is daarbij onze uitdaging om een zo hoog mogelijk leerrendement op beide terreinen te behalen.

Missie

De missie van onze school is: De Bukehof, tuin van groei en ontwikkeling. Een motto dat niet alleen de historische achtergrond, de etymologie van De Bukehof weergeeft, maar ook een motto dat een ‘opdracht’, een doel weergeeft. De missie van de school is in een mooi schema weergegeven. Klik hier.

Visie

Ons onderwijs biedt kinderen en volwassenen gelegenheid handelend, zelfstandig, ontdekkend en initiatiefrijk om te gaan met ontwikkelingsmaterialen, leerervaringen, leermiddelen en informatiebronnen. De visie van de school is in een prachtig beeld weergegeven. Klik hier.

Schoolconcept

Onze school – zijn werkwijze – zijn houding -zijn lessen-zijn aanpak passen uitstekend bij de idealen van het ‘Wereldschool’-concept, dat de school nastreeft. Onze school is geen gecertificeerde ‘Wereldschool’,  maar de idealen en uitgangspunten van een dergelijk onderwijsconcept spreken ons bijzonder aan:

  • Een sterk team met specialismen op veel onderwijskundige en pedagogische terreinen
  • Een integrale, duurzame aanpak voor een sociaal sterke groep
  • De voorwaarde om inhoudelijk goede lessen te geven en de kinderen te ontwikkelen
  • De voorwaarde om in projecten, bij lesactiviteiten, bij afspraken over omgang en gedrag, bij de vormgeving van lessen uit te gaan van een kwalitatieve, actuele, brede, moderne en veelzijdige aanpak, die gerust school- en klas-overstijgend mag zijn, de leerlingen van De Bukehof zijn ‘wereldburgers’.

Deze pijlers van het nieuwe concept vragen om dynamiek, om afstemming en goede (meet)instrumenten. Enkele daarvan worden door ons gebruikt:

  • Sterke meetinstrumenten om leeropbrengsten en opbrengsten van sociaal-emotionele ontwikkeling vast te leggen
  • Nadruk op analyse (trendanalyse, dwarsdoorsnede) en plannen
  • Grotere nadruk op zelfstandig werken
  • Brede hulp in de groep

Tenslotte: Ons concept neemt leerkrachten serieus. Ons onderwijs neemt ook kinderen serieus:

Het onderwijs sluit aan bij hun huidige interesses en spreekt hen van jongs af aan op hun vermogen tot gezamenlijk handelen en nadenken (met behoud van ieders individuele ontwikkeling). Zo maken wij hen en elkaar tot ‘deelnemers’ in allerhande sociaal-culturele activiteiten. Want we hopen dat wij en zij (later) actieve, betrokken deelnemers worden in kleine en grote samenlevingsverbanden; deelnemers die de geldende ‘regels van het spel’ op vrijmoedige, creatieve en kritische manier kunnen hanteren. En dat leer je alleen door het te doen.


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

juli 2020
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
facebookTwitter FlickrYouTube