Slide 2
Slide 8
Slide 6

Maand archief

Wees zelf bijzonder en samen sterk!

Om de scholen te versterken en de samenwerking tussen de scholen te bevorderen, wordt verbinding tussen de scholen gezocht. Het bestuur van de Borgesiusstichting heeft haar scholen daarom ingedeeld in vier groepen, de zogenaamde clusters. Ons cluster bestaat uit de Oudenbossche scholen De Klinkert en Sterrenschool De Schittering, De Mariadonk uit Zegge, ‘t Bossche Hart uit Bosschenhoofd en onze eigen school De Bukehof. Ook de peuterspeelzalen en de kinderdagverblijven, die gekoppeld zijn aan de genoemde scholen, maken deel uit van deze samenwerking.

Juf Linda van Kuijk coördineert het kernteam IKC (Integraal Kind Centrum) als IKC coördinator.

De samenwerking dient één doel: De optimale ontwikkeling van de leerling. Door schaalvergroting en samenwerking, door het delen van expertise kunnen de scholen hun krachten bundelen en is er veel te realiseren op onderwijskundig gebied, wat op individuele basis niet of in mindere mate zou lukken.

De directies van de scholen hebben vanuit het bestuur de opdracht om binnen deze samenwerkingsstructuur beleid uit te stippelen voor de gezamenlijke scholen. Gedurende het schooljaar komen zij meerdere keren per jaar samen om dit beleid vorm te geven. Ook de IB’ers van de scholen hebben gezamenlijke bijeenkomsten, waarin afstemming gezocht wordt op het gebied van de leerlingenzorg.

Daarnaast wordt in het overleg tussen de scholen afstemming gezocht op diverse vlakken. Voorbeelden hiervan zijn:

• Een gezamenlijk vakantierooster
  • Bundelen van de inzet van onderwijs-ondersteunend personeel.
  • Koppelen van onderwijsassistenten aan de basisscholen.
  • Gezamenlijke studiedagen.
  • Vorming van werkgroepen. zoals de werkgroepen IKC,  meer- en hoogbegaafdheid.
  • Gezamenlijke protocollen, zoals het protocol kleutertoetsen.

download-180px

De Bukehof