Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

MR

 

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD  (MR)

Goed onderwijs is belangrijk en een gezamenlijke verantwoordelijkheid van school en ouders.

Het bestuur van de Borgesius Stichting, waartoe basisschool De Bukehof behoort, is wettelijk verantwoordelijk voor het onderwijs aan uw kind(eren). Maar de overheid biedt ouders en personeel de mogelijkheid tot inspraak bij belangrijke aspecten van de dagelijkse gang van zaken op school. Deze inspraak is wettelijk geregeld via onder andere de medezeggenschapsraad. Voor onze school bestaat de MR uit drie personeelsleden (personeelsgeleding) en drie ouders van kinderen op school (oudergeleding).

De MR heeft een aantal plichten, maar daarnaast kent de MR ook belangrijke rechten, namelijk:

*          Adviesrecht: de medezeggenschapsraad wordt door de bestuurscommissie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over bepaalde zaken.

*          Instemmingsrecht: de directeur heeft instemming van de medezeggenschapsraad nodig om een voorgenomen beslissing te kunnen nemen.

*          Informatierecht: ook heeft de MR het recht op informatie over schoolse zaken, bijvoorbeeld het aantal leerlingen, besteding van schoolgelden.

9782

De MR geeft onder meer instemming aan en advies over schoolzaken, zoals: het schoolplan, het vakantierooster, de inzet van de teamleden, het nascholingsplan, het meerjarenplan, het ICT-beleidsplan, ARBO-zaken, het overblijfreglement en het zorgplan. De MR bespreekt de schoolse beleidszaken en verschilt daarin van de oudervereniging, die zich met de praktische activiteiten bezighoudt. De vergaderingen zijn openbaar, tenzij anders wordt vermeld.

De MR werkt aan de hand van een werkplan, waarin alle zaken, die in een werkjaar aan bod komen, staan vermeld. Jaarlijks maakt de MR een jaarverslag. Op de website van de school is dit verslag te vinden, evenals de notulen van de vergaderingen.

DSC_0679

De oudergeleding bestaat uit:
  • Rianne de Klerk
  • Werner Beckers
  • Wilfred van Mourik (voorzitter)

 

De personeelsgeleding bestaat uit:
  • Willemien Vergouwen;leerkracht groep 6
  • Bernard Kannekens;leerkracht groep 7
  • Fons Pijnen;leerkracht- en onderwijsondersteuning

Notulen en jaarstukken MR De Bukehof

 

Klik hier voor het Concept Werkplan van de MR voor het schooljaar 2016-2018

 


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

september 2020
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
facebookTwitter FlickrYouTube