Slide 2
Slide 2
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 5
Slide 5
Slide 8
Slide 8
Slide 6
Slide 6

Maand archief

Activiteiten

Februari 2018: Dode Hoek Les

Tegenwoordig hebben vrachtauto’s spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet álles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers ineens onzichtbaar worden, ze zitten dan in de dode hoek. Houd daarom meer dan drie meter afstand en ga nooit naast een vrachtauto staan, maar blijf er altijd rechts achter met zeker drie meter afstand.

Sinds 2003 is een dodehoekspiegel verplicht voor vrachtauto’s. Er zijn in Nederland heel veel afstelplaatsen langs snelwegen en op bedrijfsterreinen waar de chauffeur makkelijk zijn spiegels kan afstellen. En dat is maar goed ook. Met deze spiegel kan de chauffeur veel meer zien.

Om het makkelijker te maken waar je allemaal op moet letten bij een vrachtauto, hebben we twee vuistregels gemaakt :
1. Blijf er rechts en ruim achter!
2. Houd minstens drie meter afstand!

Ieder jaar krijgen de bovenbouw-leerlingen van onze school een “dode-hoek-les” om te ervaren hoe lastig het is als chauffeur om de fietsers en voetgangers te zien.

September 2017: ANWB Streetwise

Streetwise: Verkeerslessen voor leerlingen van 4 tot 15 jaar

Praktisch en interactief verkeersvaardigheden trainen

Voor de ANWB is het belangrijk dat iedereen, ook kinderen zich veilig in het verkeer kunnen begeven.

Daarom heeft de ANWB in 2006 het praktische lesprogramma ANWB Streetwise ontwikkeld voor het basisonderwijs:

Groep 1 en 2: Toet toet
Groep 3 en 4: Blik en klik
Groep 5 en 6: Hallo auto
Groep 7 en 8: Trapvaardig


12 oktober 2016: Kim Hinten ontwerpt het nieuwe verkeersbord van De Bukehof

Vandaag maakte Meneer Manfred de top-verkeersborden-ontwerper van De Bukehof bekend. Enige weken startte de ontwerpwedstrijd voor het verkeersbord bij de nieuwe fietsenstalling voor de fietsen van de papa’s en mama’s. De jury vond het lastig om te kiezen uit een veertigtal ontwerpen. Meneer Manfred liet enkele fraaie ontwerpen zien, maar het allerbeste ontwerp werd volgens de jury gemaakt door Kim Hinten uit groep 3B.

Kim ontving een leuk prijsje voor haar mooie ontwerp. En van haar tekening en haar verkeersbord-ontwerp wordt een prachtig bord gemaakt!


18 oktober 2016: Lightwise groep 4 en….grote voertuigen in het verkeer

Grote voertuigen in het verkeer. Heel veel kinderen krijgen ermee te maken. Afgelopen dinsdag legde een instructeur van de firma Blom aan alle kinderen uit dat het belangrijk is om goed (uit) te kijken én ervoor te zorgen dat je gezien wordt bij grote voertuigen in het verkeer. De kinderen konden ook zelf ervaren hoe goed chauffeurs van grote tractoren opletten bij straten, pleinen, waarbij andere verkeersdeelnemers (groot en klein) ook actief zijn.

Afgelopen dinsdag werden de fietsen van de kinderen van groep 4 ook gekeurd in het kader van de Lightwise-actie van de ANWB. Dank aan allen die deze gave verkeersactiviteit mogelijk maakten!


15 september 2016: Een GOUDEN STER!

Sinds vandaag siert de GOUDEN STER van De Bukehof het gangpad van onze entree! De Bukehof behaalde deze ster bij de Europese Commissie als belonging vaoor haar verkeersbeleid, verkeersonderwijs en verkeersacties! Hulde aan iedereen die daaraan een bijdrage heeft geleverd en een speciale dank aan onze geweldige verkeersouders Janneke, Femke, Linda en Pim!


15 september 2016 :  Stoepranden verven!

Vandaag vrolijken de kinderen van de groepen 1-2 en de kinderen van groep 6 de stoepranden in de directe en drukke omgeving van onze school op met een mooie gele kleur.

Die kleur heeft in het verkeer een betekenis: Niet parkeren!

Beste mama’s en papa’s, die de kinderen met de auto naar school brengen en ophalen van school: let op de plaats waar u uw auto neerzet. Het is soms zó druk dat de fietsende kinderen en de kinderen, die te voet naar school komen, amper zicht hebben op de kruising(en) nabij De Bukehof. Achter de gymzaal van de Bukehof in de Linnaeuslaan en wat verderop in de Olmenstraat is parkeerruimte genoeg, de kinderen kunnen dan via het Juf Liesbethplein veilig de school bereiken.

gele-stoeprand

 


6 en 7  april 2016 ,  Het Theoretisch en Praktisch Verkeersexamen Groep 7

Zweten op vier hoofdstukken met examenvragen………, een laatste check van je fiets en dan kris- kras langs de verkeersintensieve punten van Oudenbosch………… pffff……… Letten op het verkeer, de route, goed kijken, moeten we trouwens altijd doen,  de controleposten langs de wegen, straten en pleinen passeren, een fiets-behendigheid-parcours en dan even uitrusten!

Maar de meisjes en jongens van onze groep zeven hebben het goed gedaan. Alle meisjes en jongens behaalden hun theoretische proef, vier kinderen na een herexamen. Voor de praktische proef zullen twee kinderen volgend schooljaar de route nogmaals moeten afleggen.

12924432_1196938067018129_2548212033692131375_n

 

 


 8 maart 2016,   Veilig op Weg

Op 8 maart werd er aandacht besteed aan de veiligheid van de jonge fietsers op de weg …….in drukke verkeersgebieden!

De ‘dode hoek ‘, het kijk- en rijdgedrag en het inschatten van de acties van de andere bestuurders en voetgangers in het verkeer stonden centraal. Heel erg gaaf!

08-03-2016 BS De Bukehof groep 7 - Oudenbosch

 

 


11, 12 en 13 januari 2016,   Verkeersspel

De groepen 3 t/m 8 hebben begin januari weer heel wat moeilijke vragen gekregen over het verkeer tijdens een verkeersspel. Groep 3, 4 en 5 hebben een verkeersganzenbordspel gespeeld en deden het echt super goed. Voor de groepen 6, 7 en 8 waren ook de vragen tijdens het zweedloopspel door de gangen van de school te vinden. Af en toe leken de vragen heel makkelijk….. maar het blijkt dan soms toch lastiger te zijn dan gedacht. Goed gedaan allemaal.


23 oktober 2015,   Reflectie-dag

Het word al weer vroeg donker, het is slechter weer. Jezelf zichtbaar maken in het verkeer is dus super belangrijk. En dat is wat de leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 vandaag gezien hebben. In de donkere gymzaal met een zaklamp op zoek naar reflecterende letters om de puzzel op te lossen. Sommige letters reflecteerden niet, waren dus minder zichtbaar. Dan een filmpje kijken waarin uitgelegd word en ook te zien is, hoe belangrijk die verlichting en reflectoren op je fiets of jas zijn. En dan zelf aan de slag, een poster voor in de klas maken, een strip afmaken en vragen beantwoorden. Het was een gave, leerzame dag  en we laten ons zien in het donker.

reflectie                                                                         reflectie 2


In oktober werd een verkeersouderenquête verspreid onder de ouders / verzorgers van onze leerlingen. De verkeersouderwerkgroep en de school willen de mening over de verkeersveiligheid van de route van en naar school in kaart brengen en de door de ouders  genoemde of vermelde aandachtspunten meenemen in het gesprek met de verantwoordelijken voor de verkeersveiligheid van de schoolomgeving (gemeente, politie, schoolbestuur).

De resultaten van de verkeersvragenlijsten kunt u hier vinden (klik op de foto).foto resultaten verkeersoudervragenlijst

Dank allen voor het invullen van de enquête.


 

6 oktober 2015, de Verkeerskar

Vandaag zijn alle groepen op het schoolplein met verkeersregels aan de slag gegaan. Veilig oversteken bij een zebrapad. Met de fiets stoppen als iemand wilt oversteken bij het zebrapad, goed omkijken laten zien waar je naar toe gaat door je hand uit te steken. En een grote bocht maken. Waar is mijn plaats op de weg? Wat wel lastig is, is het voorsorteren. Maar het was wel super leuk met de verkeerslichten en alle materialen van de verkeerskar.

Voor de foto’s van deze gave dag, kijkt u hier.

DSC_0027 DSC_0044 DSC_0065 DSC_0068


17 september 2015,   ANWB Streetwise

De groepen 1 tot en met 8 hebben de ochtend meegedaan aan Streetwise. En wat hebben we een geluk gehad met het weer. De groepen 7 en 8 moesten namelijk een fietsparcours afleggen. En dat was best wat met een rugzak van zeker 7 kilo. Groep 5 en 6 weten hoe belangrijk het is om een gordel te dragen en dat een zitje tot 1.35cm echt belangrijk is. Want als je zelf een noodstop mag maken is dat super spannend en leuk…. Maar je ziet ineens hoe lang een auto er eigenlijk over doet. Ook de groepen 3 en 4 weten nu hoe belangrijk de autogordel is en dat je goed moet opletten als je oversteekt. Groep 1 en 2 hebben heel goed geoefend met het oversteken. En dat je heel goed op moet letten, want er kan zomaar ineens een vrachtauto aankomen.

DSC_0049 DSC_0103 DSC_0104 DSCN1671


8 juli 2015

Afgelopen woensdag behaalde De Bukehof een zilveren ster-kwalificatie bij de STARS-Awards. STARS is een initiatief van de Europese Commissie om (West-)Europese scholen met een actief verkeersbeleid bij elkaar te brengen, om goede tips voor de  bevordering van de verkeersveiligheid te delen, ideeën en beleidszaken te bespreken én om leuke verkeersacties uit te wisselen. Op basis van het verkeersbeleid, beleidszaken en acties uit de jaarkalender kunnen scholen een bepaalde ster verdienen. Voor onze school lag een zilveren ster klaar. We konden deze ster helaas niet ophalen, op dezelfde dag namen we afscheid van drie juffen op De Bukehof. Maar de zilveren ster komt vast bij ons terecht! Dank aan de ouders van de verkeerswerkgroep van De Bukehof en de vrijwilligers bij hun verkeersactiviteiten! En een extra pluim voor de leerlingen van onze school voor hun inzet en enthousiasme. En we gaan de volgende ronde voor goud, natuurlijk!

Een deel van de beoordelingsrapportage treft u hier aan.


11 Maart 2015, Veilig op weg!

16596309247_5b44a8f5ea_z 16777737406_e6e6c2a636_z

Vandaag kregen groep 7 en 8 les over de dode hoek bij een vrachtauto. Met twee belangrijke vuistregels.

  1. Blijf er rechts en ruim achter!
  2. Houd minstens drie meter afstand!

Het was echt een super leuke en leerzame les. Bij de vrachtauto werd alles echt duidelijk. Dat je soms echt niet te zien bent voor de chauffeur. En ben je ineens een klasgenoot kwijt, omdat die verstopt staat. Even was het schrikken, maar een schietstoel zit echt niet in een vrachtauto! Op de site van veilig op weg kun je jullie schoolfoto vinden. Voor alle foto’s klikt u hier!


13 januari 2015 Pas op…overstekende dobbelstenen!!!

De gang van de Bukehof was ook vanmiddag weer onveilig, want er was druk verkeer aanwezig. De jongens en meisjes van groep 3-4 waren druk in de weer met alle vragen van het verkeers-ganzenbord. En wat hebben ze het geweldig goed gedaan! Ook vandaag waren er weer winnaars die een super leuk lampje voor op hun fietsventiel hebben gewonnen. En ook de smiley van veilig verkeer kreeg iedereen mee! Proficiat allemaal! ganzenborden 13 (1) ganzenborden 13 (2) ganzenborden 13 (3)


ganzenborden (3) ganzenborden (2)

12 januari 2015 Verkeers-ganzenborden voor de bovenbouw

Vanmiddag zijn de groepen 5-6 en 7-8 in de aula het grote verkeersspel gaan spelen. Samenwerken, de vragen zoeken en het goede antwoord geven om verder te mogen gaan in het spel…..dat was soms nog wel lastig…. Hoe zat het nou met die verkeersregels en borden? Gelukkig wisten de kinderen heel vaak het goede antwoord! Helaas maakten ze ook soms een foutje en moesten dan snel terug naar de vraag, op zoek naar het juiste antwoord. De jongens en meisjes hebben het super goed gedaan. En daarom hebben ze allemaal een smiley verdiend! De winnaars kregen als extra prijsje ventiel-verlichting: zodat ze nog beter te zien zijn op de fiets met deze donkere dagen! Gefeliciteerd allemaal! Morgenmiddag komt groep 3 samen met groep 4 het spel spelen. Alvast heel veel succes jongens en meisjes! ganzenborden (4) ganzenborden (5)


26 November 2014,   SHELL & VVN Verkeerplein

De groepen 4, 5 en 6 hebben op het terrein van de gemeentewerf deelgenomen aan het Verkeersplein. De kinderen vonden het super leuk om deel te nemen aan de theoretische lesjes die gevolgd werden door een praktische verkeersles in een afgeschermd parcours. Ook werd duidelijk besproken en bekeken waar de dode hoek van een vrachtwagen zich bevind. verkeersplein (1) verkeersplein (2) verkeersplein (3) verkeersplein (4)


29 Oktober 2014, Fietscontrole groep 7 en 8

Met de Lichtbrigade actie van de ANWB werden de fietsen van de leerlingen van groep 7 en 8 gecontroleerd op goed werkende verlichting en reflectie. Er waren lootjes voor iedereen met een goed gekeurde fiets. De winnaars kregen een handig lichtje. lichtbrigade (1) lichtbrigade (2)


25 September, Parcours

Vandaag kwam iedereen naar school met de fiets. Het was super mooi weer en iedereen had er veel zin in. Over het parcours op het schoolplein fietsen, steppen of met de loopfiets, met wat kleine oefeningen als een slalom, over de schouder kijken, hand uitsteken, een flesje of balletje pakken en eindigen met de noodstop. Iedereen deed het geweldig en willen morgen weer! parcours (1)  parcours (3)  parcours (2)  parcours (4)


download-180px

Contact

De Bukehof
Olmenstraat 1
4731 BC Oudenbosch

T. 0165 – 313240
E. info@bukehof.nl

Kalender

juli 2020
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
facebookTwitter FlickrYouTube